Γιατί να επιλέξω το WISP

Γιατί WISP; Στην Ελλάδα του ADSL και του VDSL, πολλοί έχουμε “καεί” λόγο την καθυστέρησης που προσθέτει το καλώδιο στο σήμα. Ο χαλκός, όπως είναι γνωστό σε πολλούς, φθείρεται σε βάθος χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι σε ένα παλιό σπίτι, ακόμα και αν το σήμα που φτάνει εκεί είναι τόσο όσο έχει συμφωνηθεί, μόλις συνδεθεί με τις καλωδιώσεις του σπιτιού (ή της πολυκατοικίας), το σήμα θα αποκτήσει ένα καλό ποσοστό θορύβου (παρεμβολών), λόγο φθοράς του χαλκού.

Με το WISP δεν έχω κανένα καλώδιο;

Με το WISP το μόνο καλώδιο το οποίο υπάρχει είναι αυτό που ενώνει την κεραία σας με τον εξοπλισμό της εταιρίας, καθώς και τα καλώδια (αν υπάρχουν) που συνδέουν τις συσκευές σας με τον εξοπλισμό. Πότε είναι πιο εύκολο να επιδιορθώσεις τις καλωδιώσεις σε ένα σπίτι; Αν αυτές είναι εντός των τοίχων ή αν είναι ένα καλώδιο, στο οποίο έχεις πρόσβαση και μπορείς ανά πάσα ώρα να αλλάξεις;

Αυτές είναι ο μόνος λόγος για το WISP

Ένας ακόμα μεγάλος λόγος για να επιλέξεις το WISP, εκτός από παλιά πολυκατοικία, είναι η αποφυγή κακών καλωδιώσεων εκτός του σπιτιού σας. Αν για παράδειγμα κατοικείτε σε ένα χωριό, το οποίο έχει υπέργειες γραμμές τηλεφώνου, τότε σίγουρα δεν μπορείτε να έχετε VDSL, καθώς και δεν θα φτάνει το σήμα σε καλή ποιότητα. Κατ επέκταση η γραμμή σας δεν θα φτάσει, κάτω από αυτές τις συνθήκες, τις ταχύτητες ενός καλού οργανωμένου παρόχου WISP.